Fips 2024

FIPS Riksgränsen 2024

Välkommen till Federation Internationale des Patrouilles de Ski (Fips) World Congress i Riksgränsen 2024.

 

Den 21 till 27 april 2024 står Ski Patrol Sweden tillsammans med Lapland Resort värd för Fips World Congress i Riksgränsen.

FIPS (The Fédération Internationale des Patrouilles de Ski) är en internationell kongress med alpint räddningsarbete i fokus.

Kongressen arrangeras vart annat år av någon av medlemsländerna. 130 deltagare från mellan 15 till 20 länder deltar för att utbyta

erfarenhet och räddningsmetoder. Dessa deltagare omfattar heltids- och volontär skidpatruller, läkare, sjuksköterskor, advokater,

ingenjörer, tekniker, lavinpersonal, poliser, hundförare, bergsguider, helikopterpiloter och skidområdeschef.


Under en vecka kommer du träffa likasinnade människor, lyssna på intressanta seminarium med medverkande från hela världen,

delta i diskussionsgrupper som riktar sig mot specifika områden, delta på workshops och utbyta erfarenheter.
Ledande leverantörer kommer finnas på plats för att visa produkter och de senaste nyheterna.


Under en dag kommer vi besöka våra Norska kollegor på Narvikfjellet och få en presentation om deras VM ansökan 2029 och få uppleva Nordens bästa stadsbacke.


När flera stora tävlingar och evenemang arrangeras i Skandinavien är detta en stor möjlighet för skidpatruller att ta del av utvecklingen och kunskapen som den internationella organisationen FIPS bidrar med.

För att stärka Skandinavien som skiddestination på en internationell marknad är vi glada att FIPS valt att låta oss arrangera FIPS World Congress 2024 i Riksgränsen och välkomnar dig som deltager till minnen för livet.


Sista anmälningsdag 30 november!
Rescue always – Safety first of all

Kontaktuppgifter

Samordnare

erik.fips2024@skipatrolsweden.se

Bokning

sandra.fips2024@skipatrolsweden.se

Samarbeten företag

joakim.fips2024@skipatrolsweden.se